Het trendy magazine over wonen, interieur, tuinen en design

Zwoel en koel: welk type dekbed past bij jou?

Een té warm dekbed zorgt nog wel eens voor slapeloze, oververhitte nachten. De dekbedden bij Slaapboulevard Kwakernaat zijn verantwoord en duurzaam, gemaakt van pure, natuurlijke materialen. Denk daarbij aan koel en ademend katoen, superzacht eenden dons, flinterdunne zomerwol of het plantaardige materiaal Tencel. Welk type dekbed past bij jou?

Tencel zomerdekbed
Tencel is 100% natuurlijk, gemaakt van houtvezel (Eucalyptus boom) en daarmee biologisch afbreekbaar. Met een Tencel kies je voor duurzaam en gezond slapen! Daarnaast heeft de Tencel vezel een hoge vochtopname capaciteit, waardoor u ’s nachts het transpireren niet zult opmerken. Een Tencel zomerdekbed voelt zo licht als dons, zacht als zijde en koel als linnen.

Bamboe zomerdekbed
Bamboe is een 100% natuurproduct dat snel groeit én op een duurzame wijze wordt geteeld. Bamboe is bewezen bacterie- en schimmelwerend en wasbaar tot 60 °C, meer dan voldoende om volledig anti-allergisch te zijn. Bamboe heeft ook een uitmuntende vochtregulerende werking, waardoor het zeer geschikt is als vulling voor een zomerdekbed.

Dons zomerdekbed
Zo licht alsof je onder een zomers wolkje kruipt: een donzen dekbed vormt zich perfect naar jouw lichaam. Alle donzen dekbedden bij Slaapboulevard Kwakernaat voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en dragen het Down Pass keurmerk. Met de serie Re:Down kiest je tevens voor een milieuvriendelijke variant: dekbedden en hoofdkussens vervaardigd uit 100% gerecycled dons.

Katoen zomerdekbed
Katoen kenmerkt zich door een uitstekende vochtregulatie, isolatie én ventilatie. Bijkomend voordeel is dat een katoenen dekbed zich gemakkelijk laat wassen. Daarmee is een katoenen zomerdekbed ideaal als je last hebt van allergieën of wanneer je bovenmatig transpireert. Katoen is een 100% natuurlijke én sterke vezel met een zeer gunstige prijs-kwaliteitsverhouding.

Wol zomerdekbed
Wol heeft de bijzondere eigenschap dat het warm is in de winter, maar koel in de zomer. Luchtige, dunne laagjes wol vormen samen een licht en ventilerend zomerdekbed. Een wollen dekbed is wat zwaarder dan een donzen dekbed. Je voelt dat er iets op je ligt. Dat vindt de één juist heerlijk, terwijl de ander de voorkeur geeft aan het lichtere dons.

Zijden zomerdekbed
Zijde is fluweelzacht en superlicht, een ware slaapsensatie. Zijde is hypo-allergeen, bestand tegen huisstofmijt en kan zo’n 30% van haar eigen gewicht aan vocht opnemen. Onder een zijde zomerdekbed zult je dus nooit klam slapen! Ook fijn: de fluweelzachte vezel voorkomt slaapvouwen in je gezicht, verkoelt bij hitte en resulteert in gladder haar.

Van vederlicht dons tot het relatief nieuwe Tencel: bij Slaapboulevard Kwakernaat vind je een uitgebreid en compleet slaapassortiment. Benieuwd welk type dekbed écht bij jou past? Neem gerust contact op met de slaapspecialisten van Slaapboulevard Kwakernaat, zij kunnen bepaalde factoren in kaart brengen om tot jouw perfecte dekbed te komen. Dag, slapeloze en klamme nachten!

Welkom bij Slaapboulevard Kwakernaat
Bij Slaapboulevard Kwakernaat, met 4.000m2 showroom de grootste in regio Rotterdam en omstreken, vind je de complete collecties van de beste beddenmerken terwijl je toch de zekerheden en service van de lokale specialist ontvangt. De slaapspecialisten bij Slaapboulevard Kwakernaat zorgen dat je in het juiste bed slaapt en onder het juiste materiaal dekbed en textiel ligt. Want voor welk merk jij ook kiest, er wordt samen met jou naar de optimale samenstelling van bed en slaapkamer gekeken.