Het trendy magazine over wonen, interieur, tuinen en design

Vroeger en nu bij Matthijs en Geerke

Eigenhandig hebben Matthijs en Geerke in korte tijd een dijkhuis uit 1930 weten om te toveren tot een prachtige woning. Een Hollandse mix met een beetje van vroeger, gecombineerd met de kleuren van nu.

De muren in de woonkamer zijn geverfd met kalkverf van het merk Carte Colori in de kleur Gritti. Het geeft de woonkamer een warme uitstraling. De grijze ribcord hoekbank is een ware eyecatcher. De stof voelt zacht aan en is daarom een heerlijke bank om lekker in weg te zakken.

De houtkachel is niet alleen sfeervol, maar verwarmt eveneens de hele woonkamer en keuken. Ook in de keuken is de mix van vroeger en nu doorgevoerd. De robuuste keuken en eetkamertafel worden afgewisseld met leuke items van vroeger.

“Woontip: Door de wanden leeg te laten creëer je rust. De aandacht gaat naar de mooie objecten in je woonkamer.”

In de grote vaas tussen de kamer en de keuken staan vijf bossen Gypsophila, beter bekend als gipskruid. Het leuke van deze bloem is dat deze goed te drogen is, zodat je er extra lang plezier van hebt. De vaas heeft Geerke zelf in deze stijl gemaakt. Samen met haar moeder geeft ze oude vazen en potten van de kringloop een tweede kans.

Tekst en foto’s: Anneke Beumer