Het trendy magazine over wonen, interieur, tuinen en design

Van rust in je kledingkast naar rust in je hoofd

Een kast vol kleding en toch sta ik voor de zoveelste keer te zuchten omdat ik echt niet weet wat ik aan moet trekken. Pas nog ben ik weer gezwicht voor die leuke top die zo in de mode is, maar nu twijfel ik. Is hij echt wel zo leuk? En die broek waar ik in eerste instantie zo weg van was, zit eigenlijk helemaal niet zo lekker. Bovendien heb ik er bijna niets op.

Nadat ik het bekende boek ‘Opgeruimd’ van opruimgoeroe Marie Kondo heb gelezen, wil ik alleen nog maar opruimen. Maar zomaar goede kleding wegdoen vind ik lastig. Toch moet er wat gebeuren. Mijn kast is te vol en er hangt teveel van wat ik nauwelijks aan heb.  Er moet meer overzicht en eenheid komen, met alleen maar kleding waar ik me happy in voel. Dat is het doel.

Ik besluit mee te doen aan een challenge op sociale media. Met twintig kledingstukken, inclusief schoenen, die ik onderling kan combineren moet ik twintig dagen doen. Uit mijn kleding kies ik stukken die ik echt graag draag, wat lekker zit, maar waar ik ook mee voor de dag kan komen. Ook let ik erop dat ik alles onderling kan combineren.

De twintig dagen zijn voorbij en het was helemaal niet moeilijk. Sterker nog, het heeft zoveel rust gebracht. Niet alleen in mijn kledingkast, maar ook in mijn hoofd. Ik hoefde nauwelijks na te denken wat ik aan zou doen, had vrijwel elke dag iets anders aan en het was genoeg. Hier ga ik zeker verder mee aan de slag. Overbodige kleding uit mijn kast gaat naar een goed doel of voorlopig in een doos. Ik maak een lijstje met enkele kledingstukken die ik nog tekort kom. Met slechts één enkele aanvulling kan ik meteen weer meer combinaties maken. Met minder meer plezier! Het is echt waar.

Als dit met kleding lukt, moet het ook met spullen in huis lukken. Dat wordt mijn volgende project. Er blijven alleen nog maar spullen waar ik echt blij van word, de rest gaat weg. Wat zal dat een rust brengen in huis, maar vooral ook in mijn hoofd.

Ecorin, natuurlijk met kleur
Imagostyling, Kleurenanalyse en Kledingstijladvies
Facebook en Instagram