Het trendy magazine over wonen, interieur, tuinen en design

Twee werelden waar het gaat om sfeervol wonen

Ondernemersduo Corné en Antoinette de Wit zijn in meerdere opzichten een verlengstuk van elkaar. Naast dat ze elkaars jeugdliefde zijn, hebben ze ook eenzelfde passie voor ‘mooi wonen’. Elk vanuit hun eigen interesse en specialisme bestieren zij hun eigen bedrijf.

Nu de dagen weer langer worden en de winter zachtjes plaats maakt voor een nieuw seizoen, komen bij de eerste zonnestralen- naast het ontluikende groen- ook de lentekriebels tevoorschijn. Het interieur krijgt een grote voorjaarsbeurt, maar ook de tuin wordt stevig aangepakt.

Vanwege de coronacrisis zoeken we steeds meer de gezelligheid thuis. Vakanties vallen in duigen, maar we maken van de nood een deugd. We zijn door het lange thuiszitten sneller uitgekeken op onze inrichting, het bankstel en de saaie eethoek en schaffen met genoegen een nieuw meubelstuk aan. Alle lifestyle TV-programmas geven inspiratie om het huis volgens de laatste trends in te richten. Een mooie aanbouw, afdak of veranda als verlenging van de woonkamer is een logische vervolgstap en brengen het ‘binnengevoel’ naar buiten. De lente staat voor een nieuw begin, maar het geldt zeker ook op het gebied van ‘eigen huis en tuin’. Dat merkt ook ondernemer Corné de Wit, een specialist in luxe houten buitenverblijven op maat, die van zijn hobby zijn beroep gemaakt heeft. “Je ziet nu dat mensen hun vakantie in eigen tuin doorbrengen en willen dan ook het ‘vakantiegevoel’ creëren. Er is veel vraag naar buitenverblijven, maar ook naar een houten kantoorruimte of tuinkamer in de tuin, omdat veel mensen nu thuiswerken.” De Wit levert vakmanschap en is de enige houtbouwspecialist in de regio.

Een landelijke woonwinkel boordevol sfeer
Wie zijn huis landelijk stoer met een vleugje industrieel wil inrichten, is bij ’t Woonhuys in Hendrik-Ido-Ambacht helemaal op het juiste adres. Eigenaresse Antoinette de Wit heeft haar droom waargemaakt en heeft haar eigen winkel ruim een jaar geleden geopend. Het assortiment bestaat uit landelijke, maar robuuste meubels, die rust en warmte uitstralen. “We hebben veel hout, een beetje metaal en veel accessoires, zoals lampen, kaarsen, kruiken en droogbloemen. In de winkel zijn veel sfeerhoekjes gemaakt”. Ook voor voor interieuradviezen en styling is Antoinette de aangewezen persoon. Ze heeft altijd een goede tip. “Momenteel is de trend veel zwart en goud. Wie dat een te koude uitstraling vindt, kan door het gebruik van mooie houten accessoires veel warmte toevoegen”.

Dat ook het nuttige het aangename niet in de weg hoeft te zitten laten de diverse (geur-) zeepjes en schoonmaakproducten uit het assortiment zien. Antoinette bewijst dat vlijt- en ijverproducten in het interieur best gezien mogen worden, zeker als ze met veel gevoel voor styling getoond worden in bijvoorbeeld een mooie houten olijvenbak.

De Wit Houtbouw
T. 06 292 048 53
E. info@dewithoutbouw.nl
W. www.dewithoutbouw.nl

’t Woonhuys Ambacht
T. 06 11 44 24 48
E. info@twoonhuysambacht.nl
W. www.twoonhuysambacht.nl