Het trendy magazine over wonen, interieur, tuinen en design

Trend Report 1001 PROJECTS: Make a Statement

Onder de naam 1001 PROJECTS is Felice du Pré-Stahlie zowel de particuliere als zakelijke markt van dienst als interieurontwerp- en adviesbureau. 1001 PROJECTS staat voor karaktervolle en unieke interieurontwerpen met een fijne mix van uiteenlopende materialen, design meubels, verlichting en maatwerk waarbij schoonheid en functionaliteit voorop staat. 

“Hoog tijd om een keer een eigen interieurproject in de schijnwerpers te zetten. Deze foto’s zijn eind maart bij mijn klanten thuis gemaakt in hun prachtige woning in Noordwijk. Onze eerste kennismaking was tijdens een advies op de vtwonen & designbeurs. Of ik wilde meedenken over de indeling, verlichting, kleur- en materiaalcombinaties en meubels. De klik was er, de rest volgde vanzelf en zie hier het eindresultaat.”

Make a Statement
De opvallendste trend in dit interieur is ‘make a statement’. Ga voor het grote gebaar, een statement piece. Of als de ruimte het toelaat meerdere statements. Zo’n pronkstuk kan in de vorm van een grote pot met weelderige plant, een metallic tegeltjeswand of wandkunstwerken. Dit maakt een ruimte levendig en geeft het karakter.

Tijdens interieuradviezen hamer ik er maar al te graag op: een weldoordacht verlichtingsplan is een absolute toegevoegde waarde. Het brengt zoveel plezier en sfeer in huis. Wist je dat je met verlichting ook prachtige statements kan maken?

Wandbekleding
Behang mag je het tegenwoordig niet meer noemen. Steeds meer mensen durven het aan en kiezen een karakteristieke print of stijlvolle structuur uit voor op de wanden. Een hele duidelijke trend die ik het liefst combineer met bijpassende verf. Nu ben ik geen trend forecaster, maar ik voorzie dat we het niet laten bij alleen het bekleden of schilderen van de wanden. Het plafond gaat ook kleur bekennen. Waarom zou het plafond wit blijven? Durft u het aan: een GO of een NO?

1001 PROJECTS
Felice du Pré-Stahlie
T. 06 110 508 11
E. info@1001projects.nl
W. www.1001projects.nl