Het trendy magazine over wonen, interieur, tuinen en design

Maak kennis met Wall of Decorée

Naam: Eline de Wall
Leeftijd: 25 jaar
Woonplaats: Enschede

Studie
Ik heb vorig jaar mijn master in Industrieel Design Engineering aan de Universiteit van Twente afgerond. Deze studie was een mooie combinatie van creativiteit en technisch inzicht in één. Ik ben altijd al heel creatief geweest en deze studie liet mijn creatieve brein mijn gang gaan. Naast het ontwerpen zelf, heb ik veel geleerd  waar ik nu gebruik van kan maken – denk aan marketing, website bouwen, materiaalkunde, verpakkingskunde en natuurlijk hoe je jezelf moet presenteren naar de opdrachtgever.

Ondernemer worden
Tijdens mijn studie wist ik nog niet dat ik een eigen bedrijf zou beginnen. Het idee ontstond pas toen ik een kantoorbaan had en ik besefte: dit wil ik niet heel mijn leven doen. Mijn zus verhuisde naar een appartement in Rotterdam. Zij wilde heel graag een houten Rotterdamse skyline aan de muur en wist dat ik dat wel kon maken. Uiteindelijk kreeg ik zoveel positieve reacties op de skyline, waardoor ik ook verzoeken kreeg om een Amsterdamse en Haagse skyline te maken. Daarnaast kreeg ik ook verzoekjes om andere woondecoraties en relatiegeschenken te ontwerpen.

Daarna heb ik een Instagram-account aangemaakt en ben ik een website gaan bouwen. Ik ben gestopt met mijn kantoorbaan en heb besloten mij volledig te richten op Wall of Decorée. Wall of Decorée komt deels van mijn achternaam ‘de Wall’. Ik wilde het een beetje laten lijken op Wall of Fame. Ik vond Decorée wel chic klinken.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Ik ben heel fantasierijk. Ik leg heel snel linkjes in mijn hoofd als ik een bepaald voorwerp zie. Als ik door een woonwinkel loop, dan ontstaan er al gelijk tientallen ideeën in mijn hoofd. Ook combineer ik meerdere ideeën tot iets nieuws. Bovendien heb ik vriendinnen met een grote fantasie die mij ook vaak ideeën toespelen. Ik heb een speciaal boekje aangeschaft om alles in op te schrijven – anders ontploft mijn hoofd.

Hoe werk je al je ideeën uit?
Mijn ideeën werk ik uit in een tekenprogramma op de computer. Ik probeer veel en van het één komt het ander. Veel mensen hebben een idee, werken dat uit op papier en maken het resultaat uiteindelijk op de computer. Ik begin met een vaag idee in mijn hoofd, dat werk ik steeds verder uit. Een soort ontdekkingstocht op de computer.

Waar kunnen de mensen je vinden?
Ik heb een eigen webshop, Instagram-, Facebook- en Pinterest-pagina. Daarnaast zijn mijn producten ook te vinden in drie winkeltjes, namelijk Een winkel vol winkeltjes (Utrecht), Concordia (Enschede) en Living by me (Haakbergen).

Welk werk ben je het meest trots op?
Ik vind zelf De Nachtwacht erg tof. De Nachtwacht bestaat uit vier verschillende lagen, zodat er heel veel diepte in het kunstwerk ontstaat.

Website: www.wallofdecoree.nl
Instagram: @wall.of.decoree