Het trendy magazine over wonen, interieur, tuinen en design

Het mooiste in wonen bij ’t Catshuis

Een voormalig kantoorpand aan het Noordeinde in Hendrik-Ido-Ambacht huisvest de gloednieuwe studio van ’t Catshuis. We ontmoeten Francis van der Poel en Cristiaan Huizer – de vaste gezichten en stijladviseurs van de Ambachtse interieurstudio: “We richten ons op het creëren van ruimtes met een eigentijdse en unieke identiteit. Dit kan in huis, op kantoor, in een schip of iedere andere ruimte zijn waar men behoefte heeft aan een nieuwe inrichting.”

Na een ingrijpende verbouwing van het pand opende ’t Catshuis afgelopen juni haar deuren in Hendrik-Ido-Ambacht. Eerder maakte de studio deel uit van Homestore Barendrecht. De oorsprong van ’t Catshuis ligt echter in Rotterdam – een stad die bekend staat om zijn uitgesproken karakter, energie en doenersmentaliteit. Halverwege de jaren vijftig opende aan de Noordsingel een kleine interieurstudio waar oprichtster Emmy van Zanten excentrieke meubelstukken en accessoires vanuit de hele wereld verzamelde en verkocht. De studio was enorm geliefd in de buurt. Door de steeds toenemende vraag naar exclusieve interieurs ontstond in de loop der jaren een samenwerking met de Ambachtse familie Van der Poel. Naderhand namen zij ’t Catshuis over.

“Al meer dan zes decennia streven we ernaar het mooiste uit wonen te halen”, vertelt Francis van der Poel. “Ons interieuradvies begint met het in beeld brengen van de woonwensen van een klant: hoe wonen zij, waar voelen zij zich het meest op hun gemak, hoeveel ruimte is er nodig, zijn er voorkeurskleuren, welke materialen spreken het meest aan? In onze studio hebben we één basisregel: we luisteren naar de wensen van de klant.”

“Wanneer smaak en prioriteiten zijn besproken, start het creatieve proces en worden ideeën uitgewerkt in een voorstel. “We leggen kleur-, vloer- en stofstalen naast elkaar, zodat we zeker weten dat de materialen in goede harmonie op elkaar én op de wensen van de klant zijn afgestemd. Dat is precies het verschil tussen ’t Catshuis en andere interieur designers. De vuistregel is: ‘bij ons bent u uniek en daarom krijgt u bij ons alleen persoonlijk advies op maat’”.

Cristiaan Huizer kent de branche als geen ander. Op vijftienjarige leeftijd – we praten dan over eind jaren tachtig – kwam hij terecht in de studio van Emmy in Rotterdam, en is ruim dertig jaar later nog steeds verbonden aan ’t Catshuis: “We zijn trots op de projecten die we mogen uitvoeren. Gewoonweg omdat het veel voldoening geeft om een nieuw interieur aan een blije klant op te leveren. Ik vind het belangrijk dat we met onze luisterende aanpak onze opdrachtgevers goed leren kennen. Alleen zo kun je een project écht volledig uit handen nemen.”

Cris, zoals hij op de werkvloer wordt genoemd, doelt daarmee op de all-in-one service die ’t Catshuis aanbiedt. “We begeleiden het gehele proces, van een ontwerp en moodboard tot inmeten en montage. Voor laatstgenoemde service werken we nauw samen met lokale partners als P&L Vastgoedservice en Onderhoud en Dick van der Poel Ontwerpburo b.v. – eveneens uit Hendrik-Ido-Ambacht. We zijn op elkaar ingespeeld als één kundig en gemotiveerd team. Daarin zit onze meerwaarde”, vult hij aan.

In de studio van ‘t Catshuis aan het Noordeinde kan men genieten van een totaalconcept van interieurdesign, inclusief een breed scala aan meubel- en gordijnstoffen, schilderijen, meubels en accessoires. In het portfolio van recent opgeleverde projecten van ’t Catshuis vinden we diverse luxe woningen in Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Barendrecht. Veelal werd gekozen voor een vijfsterrenhotel uitstraling – welke zich het beste laat omschrijven als luxueus en glamoureus, met veel nadruk op comfort. “Er is veel vraag naar rijke materialen en luxe details”, legt Francis uit. “Diepdonkere kleuren als blauw, grijs en zwart worden gecombineerd met accentkleuren als groen en okergeel. Qua stoffering wordt veelvuldig gebruik gemaakt van zacht fluweel of glimmend velours. We laten graag zien wat er mogelijk is, zonder uw eigen stijl uit het oog te verliezen. Iedere woonwens is immers anders – van industrieel tot landelijk, of van Scandinavisch tot luxe suite.”

Scheepsstoffering
In de afgelopen jaren zien Francis en Cris de vraag toenemen naar scheepsstoffering op maat: “Het interieur van een schip moet praktisch zijn, maar er ook goed uit zien en fijn aanvoelen. Flexibiliteit bij de oplevering van de stoffering is een vereiste. Een schip en diens bewoners liggen soms maar enkele dagen aan wal. Om in enkele dagen een project op te leveren, is een goede voorbereiding essentieel. Maar we stappen dan ook met meer dan zestig jaar ervaring en technische expertise aan boord. Of het nu aan land is of op de wal, we garanderen te allen tijde kwaliteit van het werk en snelheid van uitvoering. We staan altijd snel en op topniveau klaar, omdat we begrijpen dat verloren tijd voor deze klanten geld kost.”

Bezoek ’t Catshuis
’t Catshuis is onder andere dealer van merken als Keijser & Co, Nix Design, Cobra Art, Indivipro, Macazz, Layer by Adje, Voluspa, Carpetlinq, Interiors DMF, Chivasso, Duran Lighting & Interiors en Gommaire. Op Instagram publiceren zij wekelijks ‘Het mooiste in wonen’ – met sfeerbeelden van mooie interieurs, nieuwe producten in het portfolio en inspirerende woonquotes. Om u van het persoonlijke en unieke advies te kunnen voorzien dat uw huis, kantoor of schip verdient, werkt ’t Catshuis voornamelijk op afspraak – met uitzondering van woensdag tot en met vrijdag. Kijk voor meer informatie op www.catshuis.info.

’t Catshuis
Noordeinde 66
Hendrik-Ido-Ambacht
T. 010 483 7099

W. www.catshuis.info
E. info@catshuis.info
Instagram
Facebook

8U1A2261

Foto’s: Sabine Bison, Onno Kemperman