Het trendy magazine over wonen, interieur, tuinen en design

Groen wonen aan de rand van de stad

Binnenkijken in een vrijstaande villa in Ridderkerk – Slikkerveer. Dit object is te koop bij Edith den Hoed Makelaardij in Ridderkerk. Lees hieronder meer over de woning aan de Reyerweg 4. 

De locatie
Wij nemen u mee naar deze bijzondere villa in Ridderkerk gelegen op een rustige locatie in de groene en karakteristieke wijk Slikkerveer. Deze  aantrekkelijke en centrale locatie bevindt zich net buiten Rotterdam en ook op korte afstand van De van Brienenoordbrug, Dordrecht, de uitvalswegen en het Drierivierenpunt waar de Maas, De Lek en de Noord samenkomen. Op dit mooie punt is veel ‘reuring’ op het water waar grote schepen en pleziervaart elkaar passeren!

De villa is gesitueerd aan een verkeersluwe landweg met vrij zicht op de karakteristieke Ringdijk waar u de schapen kunt zien grazen! Buiten de stad ‘onthaasten’? Hier komt u tot rust!

Recreatie op het water en in de natuur
In de directe omgeving zijn diverse jachthavens gesitueerd in Ridderkerk en IJsselmonde. De locatie is zeker ook een ideale omgeving voor ‘liefhebbers van pleziervaart’, legt makelaar Edith den Hoedt uit. De plek biedt u eventueel de mogelijkheid om met uw jacht of speedboot een ‘uitstapje’ te maken bij voorbeeld richting Dordrecht of Rotterdam of kunt u de vaarroute vanzelfsprekend nog veel verder doortrekken. Een hapje eten of winkelen in Rotterdam of Dordt doet u ook gemakkelijk per waterbus. De opstapplaats is om de hoek, op loopafstand! Hier bevindt zich ook pal aan de rivier ‘paviljoen Struis’. Een heerlijk en levendig punt om zomers lekker op het terras te genieten van een hapje en een drankje.

Ook biedt Ridderkerk natuur, zoals het ‘Donckse bos’ en natuurgebied ‘de Crezéepolder’. Dit is een buitendijks natuur- en wandelgebied van 75 hectare tussen Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht. Op Reyerparc kunt u onder andere recht voor paardrijlessen, pensionstalling en tennislessen.

De villa
Edith: ‘De villa is behoorlijk privé gelegen. De buurweg geeft nog toegang tot 1 andere villa, is verkeersluw en grenst aan een groenstrook en een sloot’. De linkerzijde van de tuin grenst aan een vijver, te bereiken via een vlonder vanuit de tuin. In 1988 is deze zeer degelijke villa gebouwd en bewoond geweest door de directeur van een (destijds) gerenommeerd bouwbedrijf. Kenmerkend zijn de sierlijke bogen in het metselwerk en de vele ‘knusse ruimten’.

De opportunities
Met een comfortabele gebruiksoppervlakte van 360 m2, verdeeld over 2 woongedeeltes (boven) welke met elkaar zijn verbonden zijn er mogelijkheden zoals:

– Kantoor/ Praktijk/ Salon aan huis
– Dubbele bewoning
– Mantelzorgwoning
– ..of denk aan een inwonende ‘Au pair’

Interesse
Heeft u interesse? Wij bieden u graag een rondleiding in en rond deze villa!

Edith den Hoedt Makelaardij
T. 088 111 23 00
E. info@edhm.nl
W. www.edhm.nl