Het trendy magazine over wonen, interieur, tuinen en design

Energiezuinig en duurzaam wonen

Verduurzaam je huis in 3 stappen

Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Een lagere energierekening, meer wooncomfort en je draagt bij aan een beter milieu. En er zijn meer momenten om te verduurzamen dan je denkt. Als je een huis koopt, bouwt of verbouwt. Maar ook als je je hypotheek aanpast. Bij Rabobank noemen we dit duurzame woonkansen. En wij helpen je ze te benutten. Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning of het duurzaam verbouwen van de bestaande woning, wij hebben passende oplossingen om je te helpen met het realiseren van jouw duurzame woonwens.

Stap voor stap naar jouw duurzame woning
Iedere woning kan energiezuinig zijn. Je spaart het milieu en in veel gevallen stijgt de waarde van jouw woning. Er zijn verschillende manieren om energiezuinig en duurzaam te wonen. Vaak kun je met een aantal simpele aanpassingen al veel bereiken. Denk aan isolatie, ventilatie of duurzaam verwarmen.

Stap 1: Inzicht in jouw besparingsmogelijkheden
Wil je weten welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw situatie? Met de gratis HomeQgo HuisScan ontdek je welke maatregelen geschikt zijn voor het verduurzamen van jouw huis. De scan geeft een indicatie met welke aanpassingen je energie kunt besparen en een schatting van de investering. Daarnaast krijg je een overzicht van gecertificeerde vakspecialisten, waar je een offerte kunt opvragen voor jouw duurzame verbouwing. Zo heb je alles handig op één plek. Doe de HuisScan op rabobank.nl/huisscan.

Stap 2: Je duurzame woning of verbouwing financieren
Om jou te helpen jouw duurzame woonwens te realiseren heeft Rabobank verschillende slimme financieringsmogelijkheden. Zet je spaargeld in, vraag een subsidie aan of sluit een lening of hypotheek af.

Stap 3: Aan de slag met jouw duurzame verbouwing
Als je weet welke maatregelen je wilt nemen en hoe je dit gaat financieren, dan kun je aan de slag. Maar hoe pak je het aan? En bij wie moet je zijn? HomeQgo kan je daarbij helpen. Benieuwd naar informatie over verschillende bedrijven bij jou in de buurt? Via het netwerk van HomeQgo vind je een betrouwbare partij voor de klus. Met als resultaat een energiezuinig en comfortabel huis. Lees meer op rabobank.nl/duurzaamwonen of bel met een adviseur (088) 722 6600.

Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden
T. (088) 722 6600
E. financieeladvies.ijd@rabobank.nl
W. www.rabobank.nl/duurzaamwonen