Het trendy magazine over wonen, interieur, tuinen en design

Column Waltmann Makelaars: wensen koppelen aan woningaanbod

Hoewel mijn roots oorspronkelijk in de Betuwe liggen, voel ik mij al jaren meer dan thuis in onze regio. Ik woon met mijn vrouw en kinderen in Ridderkerk – en werk dagelijks in een driehoek tussen onze kantoren in Zwijndrecht, Papendrecht en Dordrecht. Ik vind het hier mooi wonen. Wat de Drechtsteden naar mijn idee een fascinerende omgeving maakt? Er heerst in de gebieden nog altijd de geborgenheid van een dorp, maar bent ook op steenworpafstand verwijderd van de dynamiek van de stad. Een echtpaar dat we ’s middags op kantoor ontmoeten, loop je datzelfde weekend tegen het lijf in de supermarkt.

Drechtsteden
Op de woningmarkt in de Drechtsteden heerst een interessante spanning, vind ik. Niet onbelangrijk: in vergelijking met andere regio’s in Zuid-Holland is hier de prijs-kwaliteitverhouding van het woningaanbod over het algemeen in evenwicht. Maar de invloed van de huidige coronacrisis is wel voelbaar op de woningmarkt. Niet zozeer als in de economische crisis van 2008, maar eerder in veranderingen in woonwensen. Woningzoekenden hechten meer waarde aan ruimte in-en-om het huis, en biedt een woning bijvoorbeeld mogelijkheden tot het inrichten van een thuiswerkplek?

Daar ligt voor ons als makelaars een uitdaging op de huidige markt. Wensen koppelen aan het woningaanbod. Ik noem het de zoektocht naar de match tussen woningzoekenden en een huis. Om uiteindelijk koper en verkoper met een glimlach het pand van de notaris te zien verlaten, dat geeft mij na meer dan twintig jaar in het makelaarsvak nog iedere keer een tevreden gevoel.

De ontwikkelingen die de Drechtsteden het afgelopen decennium hebben doorgemaakt, zijn onlosmakelijk verbonden met nieuwbouw. Er wordt in de regio nog altijd volop gebouwd. Niet alleen appartementen en huizen, maar bijvoorbeeld ook gelijkvloerse woningen. Als Waltmann Makelaars zijn we alleen al in de afgelopen twee jaar betrokken geweest bij de oplevering van zo’n 20 projecten. En er zijn op dit moment nog eens vijf nieuwe projecten in ontwikkeling.

Bent u benieuwd of één van deze projecten een match is met uw woonwensen? Bekijk dan onze website en neem contact met ons op.

Waltmann Makelaars
Laan van Walburg 8
3332 GJ Zwijndrecht
T. 078- 620 57 77
E. zwijndrecht@waltmann.com
W. www.waltmann.com