Het trendy magazine over wonen, interieur, tuinen en design

Casijn Design: Meubels van ontwerp tot creatie

In de afgelopen jaren was Casper Evers in zijn vrije tijd bezig met het maken van meubels en decor voor particulieren en bedrijven. Sinds het begin van 2019 bestaat zijn eigen bedrijf officieel onder de naam Casijn Design.

Als kind was Casper Evers al bezig met dingen maken en hielp hij zijn vader mee met klusjes in en rond het huis. Van het zagen van plankjes, het verven van de plinten tot het ophang- en van lampen. Casper heeft het ook zeker niet van een vreemde, zowel zijn vader als  moeder zijn erg handig en creatief.

Inmiddels is het bijna 15 jaar geleden dat hij de opleiding Meubelmaker ging volgen op het Hout en Meubileringscollege in Rotterdam. Een studie die perfect past bij iemand die graag met zijn handen werkt en creatief bezig wil zijn. Door de richting BBL te kiezen, kon Casper de studie mooi combineren met werken bij een interieurbouw bedrijf. Iets wat hem goed beviel. Praktijkervaring opdoen bij bedrijven, verschillende manieren van werken meemaken en niet meer hele dagen op school doorbrengen.

Na een leuke en ervaringrijke tijd heeft Casper de studie Meubelmaker succesvol afgerond en heeft hij de keuze gemaakt om een tijd in de metaalbranche te gaan werken, om zo andere technieken te leren en om andere materialen te leren bewerken. In deze periode heeft Casper ook nog een aantal diploma’s behaald in het lassen.

Hoe het begon
Naast deze baan is Casper in zijn vrije tijd altijd bezig gebleven met het bewerken van hout en het maken van meubels. In eerste instantie vooral voor zichzelf en familie, tot een vriend van Casper vroeg of hij voor hem een tafel wilde maken. Deze opdracht was het begin van Casijn Design.

Via via kwam er steeds meer vraag of hij een meubel wilde maken en of Casper zelf ideeën had voor een leuk ontwerp. Door deze stijgende vraag en na ervaring op te hebben gedaan, was het tijd om de stap te zetten en voor zichzelf te gaan beginnen. Casijn Design was een feit!

Eigen meubellijn
Nu is Casper, samen met mijn vader, fulltime in de werkplaats bezig met het vervaardigen en ontwerpen van meubels in opdracht van een klant of voor de eigen meubellijn. Zijn zus Carlijn werkt achter de schermen mee met ontwerpen en marketing. De eigen meubellijn van Casijn Design is nu online te bezichtigen en te bestellen in de webshop. De lijn heeft een industriële en landelijke uitstraling en bestaat onder andere uit tafels, kasten en woonaccessoires voor zowel particulieren als zakelijke klanten.

Door de combinatie van verschillende houtsoorten en staal zijn er vele mogelijkheden en hebben Casper en zijn vader hier veel nieuwe ideeën
over. Ook gaan zij in de toekomst met nog andere materialen zoals beton en epoxy werken. Zo kan Casijn Design een breder aanbod en unieke uitstraling creëren voor de klanten.   

“Het is heerlijk om nu elke dag te kunnen doen wat je leuk vindt! Lekker met je handen bezig zijn, je creatieve ideeën op papier zetten om deze vervolgens ook uit te voeren. Van niets iets maken is een fantastisch gevoel. Als je ziet hoe blij en tevreden een klant is als we een op maat gemaakt meubel afleveren, dan heb je echt eer van je werk.”

Toekomst
Casper streef ernaar dat Casijn Design over 5 jaar is uitgegroeid tot een bekende naam voor eigentijdse en unieke meubels en dat hij door particulieren en zakelijke klanten goed gevonden wordt voor mooie en uitdagende opdrachten. Een eigen showroom met aansluitende werkruimte zou het plaatje helemaal compleet maken. Zo kun je naast de prachtige meubels ook zien hoe het bedrijf te werk gaat en wat er bij komt kijken voor het meubelstuk bij jou thuis of op kantoor komt te staan.