Het trendy magazine over wonen, interieur, tuinen en design

Binnenkijken: een vrijstaande jaren 80 villa in Ambacht

Inge woont met haar man en tweeling van 15 jaar in een vrijstaand huis in Hendrik-Ido-Ambacht. In de zomer vind je haar vooral veel buiten in hun tuin die vol staat met fruitbomen, kruiden en bloemen.

Het allerfijnste momentje van de dag is voor haar het kopje koffie en dan het liefste in de zon natuurlijk. Naast de passie voor interieur en tuin houdt Inge ook enorm van interieurfotografie. Ze doet regelmatig professionele fotoshoots voor de woonbranche. Reizen staat ook geregeld op het programma. Het allerliefste samen met haar man en kinderen, maar af en toe ook een reis echt voor haar alleen. Zo stonden een ‘yoga retreat’ en een interieurreis naar Marrakesh hoog op haar bucketlist en die wensen heeft zij inmiddels kunnen afstrepen. Toen ze in 2022 de woonkamer gingen verbouwen en tegelijkertijd plannen gingen maken voor een upgrade van de tuin werd Inge’s liefde voor interieur en styling opnieuw aangewakkerd. Het vuurtje is daarna niet meer uitgegaan.

De woning is een speels ingedeelde jaren 80 villa. Het huis is ruim maar niet té, waardoor de ruimtes gezellig blijven. Door de vele ramen is het ook een licht huis. Het ligt midden op het perceel, waardoor er ook veel vrijheid rondomde woning is. Het huis was door de vorige bewoner goed onderhouden, maar hier en daar viel er toch wel wat te verbeteren.

“In eerste instantie zeiden we: ‘We laten de vloer liggen en gaan alleen wat verven.’ Maar uiteindelijk hebben we in drie maanden tijd de gehele woning aangepakt. Alle muren en vloeren zijn geïsoleerd en de badkamer op de eerste verdieping hebben we vergroot. Beneden in de woonkamer kwam er een uitbouw met een grote raampartij. Verder hebben we alle plafonds en muren gestuct en voorzien van lichte tinten. Dit alles hadden we nooit kunnen doen zonder een goede aannemer.

De inrichting is een mix van stijlen. We hebben eigenlijk alles bij elkaar gezet wat we mooi vinden. Dit hebben we gecombineerd met een visgraatvloer en donkere plavuizen in de keuken. Ons interieur komt dan ook overal en nergens vandaan. Het is gewoon in de loop van de jaren ontstaan. De eetkamer tafel en de stoelen erom heen hebben een industriële look, terwijl onze nieuwe bank misschien meer onder de stijl hotel chique valt.

Als je kijkt naar de accessoires dan zie je bohemien invloeden, zoals de kussens, wandhanger en wollen kleed met reliëf. Ik vind daarbij planten in een interieur onmisbaar. Voor mij maken die het interieur echt af. Zo hebben we een Strelizia in een grote matte taupekleurige pot staan en daar heb ik, met potten uit dezelfde serie, een groep van gemaakt.

We houden van een rustige basis. Dat verveelt nooit. Vrij lang hebben we een vergrijsd groene muur  in de woonkamer en keuken gehad. Deze kleur hebben we recent vervangen door een lichte beige tint, die zie je terug achter de bank en in de keuken. Dit hebben we weer gecombineerd met fris wit. Het grote wandkleed bij de eethoek in de woonkamer springt er nu echt uit en is zo een mooie eyecatcher geworden.

Als de zon schijnt, ook in de winter, zit ik heel graag in de woonkamer, omdat de zon daar royaal naar binnen schijnt. Maar ook de badkamer is een heerlijke plek om te relaxen. En als er gewerkt moet worden, vind ik het heel fijn om mij terug te trekken in mijn eigen werkkamer met uitzicht op de tuin.”

Nieuwe uitgave ‘Binnenkijken bij’

Mogen we in de volgende uitgave van Woon in Style bij jou binnenkijken? Stuur ons wat impressiefoto’s en meld jouw huis aan via redactie@wooninstyle.nl.