Het trendy magazine over wonen, interieur, tuinen en design

Bij thuis hoort warmte en gezelligheid: sfeerhaarden

Het thuisgevoel is belangrijker dan ooit, we hechten steeds meer belang aan een woonsfeer die aansluit bij ons karakter en die past bij onze manier van leven. Kortom, een huis waar je je echt thuis voelt. Sfeerverwarming is daarbij onmisbaar. Het biedt gezelligheid, warmte, sfeer en comfort. Bovendien is een sfeerhaard het middelpunt voor het interieur.

Het ziet er altijd enorm gezellig uit, zo’n knapperend haardvuur in huis. Geen wonder dat veel mensen de aanschaf van een haard of kachel overwegen. Maar het is wel heel verstandig om daarbij niet over één nacht ijs te gaan. Het stoken van een haard of kachel die niet geschikt is voor de ruimte waar deze in staat of die niet volgens de regels is geïnstalleerd, is letterlijk spelen met vuur. Een vakbekwame en betrouwbare leverancier van een haardvuur is essentieel.

Tegenwoordig kan iedereen genieten van een prachtige haard of kachel. Moderne technieken maken een schoorsteen en soms zelfs een rookkanaal overbodig. Dat kan een belangrijke afweging zijn bij de keuze van de brandstof. Houtgestookte haarden en kachels kunnen niet zonder een goed schoorsteenkanaal, maar gasgestookte toestellen en elektrische haarden kunnen in vrijwel elke situatie worden toegepast. De keuze tussen de verschillende mogelijkheden is, afgezien van eventuele beperkingen van het huis, natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. De één kiest voor comfort en gemak, terwijl de ander het juist ontspannend vindt om met hout in de weer te zijn en de geur en het geluid van een echt houtvuur te ervaren.

Het gemak van gas
Als u kiest voor gas, kiest u voor sfeer en gemak. De sfeer en het vlammenspel van een gashaard zijn tegenwoordig nauwelijks meer van houtgestookte vlammen te onderscheiden. Het voordeel van een gashaard zit ‘m in de eenvoudige bediening: aansteken, regelen en weer uitdoen gaan even eenvoudig en snel als de televisie aan- of uitdoen. Even een uurtje de gashaard aansteken is dan ook geen enkel probleem.

Genieten van een gashaard zonder aardgas
Heeft u geen vaste gasaansluiting of wilt u niet afhankelijk zijn van een vaste gasaansluiting? Maar wilt u toch een nieuwe gashaard in uw woning? Dat kan! Veel gashaarden zijn namelijk ook geschikt voor propaangas. Het gas wordt dan niet via een gasleiding, maar via slim geschakelde gasflessen naar de gashaard geleid. Zo kunt u ook zonder aardgas onbezorgd blijven genieten van de warmte en sfeer van de gashaard van uw keuze.

De geur, kleur en het geluid van een echt houtvuur
Voor de echte houtstoker kan niets op tegen de sfeer en de romantiek van echt houtvuur. Houtkachels hebben tegenwoordig een hoog rendement en de uitstoot is relatief zeer schoon. Strak, modern en eigentijds, of liever nostalgisch en klassiek? Wat u ook kiest, alle modellen staan stuk voor stuk garant voor een sfeervolle en efficiënte verwarming van de ruimte.

Pelletkachels
Iedereen weet dat een knapperend haardvuur voor gezelligheid en comfortabele warmte zorgt. In pelletkachels worden geen grote houtblokken, maar houtpellets gestookt. Gestandaardiseerde, uit zaagsel geperste houtbrokjes, afkomstig uit de bosbouw en houtindustrie. Ze worden gedroogd en geperst onder zeer hoge druk, zodat een gelijkmatige korrel ontstaat met een constante lage vochtigheidsgraad. Er wordt nauwlettend toegezien op de kwaliteit van pellets zodat bij de verbranding een zo laag mogelijke emissie van schadelijke stoffen vrijkomt.

Elektrische sfeerverwarming
Wilt u wel genieten van de sfeervolle aanblik van een haard maar woont u in een appartement of heeft u niet de mogelijkheid een afvoerkanaal aan te laten leggen? Denk dan eens aan een elektrische haard. Enige vereiste voor deze haard is een stopcontact op de plek waar u de haard wilt plaatsen. Elektrische haarden zijn er in heel veel soorten en stijlen. Voor elk type woning en elk soort vertrek is dan ook wel een passend model te vinden.

Onze showroom
Onze winkel is groter dan u denkt! We hebben in totaal ruim 80 modellen in de showroom staan. Van de Merwe Sfeerhaarden & Wooncomfort is aangesloten bij de Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK).

Van de Merwe Sfeerhaarden en Wooncomfort
Burgemeester Jaslaan 35
3319 AB Dordrecht
T. 078 616 0364
E. info@vdmerwe.nl
W. www.vdmerwe.nl