Het trendy magazine over wonen, interieur, tuinen en design

Paddenstoelenrisotto met brie

Wilt u een keertje thuis koken? Hier volgt een lekker, snel, gezond en gemakkelijk recept van de Chef-kok van Paviljoen Struis.

Er zijn tegenwoordig veel soorten risottorijst te koop in Nederland van een goede kwaliteit. Op de verpakkingen staat vaak het ras, en als je de soorten ‘Arborio’,  ‘Carnaroli’ of ‘Vialone Nano’ kunt bemachtigen zit je meestal goed. Deze soorten worden namelijk niet papperig, blijven heel en nemen veel vocht op tijdens het koken.

Benodigdheden
400 Gram Gemengde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood, oesterzwam, cantharellen etc.)
1 Klein Uitje, fijngesneden
1 Teentje Knoflook geperst
200 Gram Risottorijst
5 – 6 DL Groentebouillon
1 DL Witte wijn
½ DL Martini bianco
25 Gram Boter
30 Gram Parmezaanse kaas geraspt
Scheutje Olijfolie
Puntje Brie in stukjes gesneden

Maak de paddenstoelen schoon met een droog kwastje. Snijd of pluk ze in grove stukken.

Breng de bouillon aan de kook, meng er de witte wijn en Martini door en fruit ondertussen de uitjes met knoflook aan in een scheutje olijfolie tot de uien glazig zijn. Voeg de rijst toe en bak deze even mee.

Zet het vuur middelmatig tot laag en doe er een flinke lepel kokende bouillon bij. Blijf roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst en voeg dan nog een lepel toe. Blijf roeren en bouillon toevoegen tot deze in ongeveer 18 minuten helemaal is opgenomen en de risotto gaar en smeuïg is.

Roer er de blokjes boter en Parmezaanse kaas door.

Bak de paddenstoelen aan in een scheutje olijfolie op hoog vuur, en bak ze lekker bruin.

Serveer de risotto op voorverwarmde borden met de gebakken paddenstoelen en stukjes brie erover en eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas en fijngesneden dragon of bieslook.

Paviljoen Struis
De Schans 2, 2983 GT Ridderkerk
www.paviljoenstruis.nl

Foto’s: Tiana Terhorst